Cum să obțineți un permis de conducere romanesc fără examene?

Cum să obțineți un permis de conducere romanesc fără examene?

Un permis de conducere românesc este un permis administrativ necesar pentru a conduce vehicule pe drumurile publice.

Persoanele care și-au restabilit cetățenia română și au primit deja un pașaport nou au dreptul de a schimba vechiul permis național de conducere cu unul nou românesc fără a susține examenul. Această soluție incredibil de convenabilă pentru autorități vă economisește nu numai timp, ci și bani.

De ce este nevoie pentru asta?

Pentru a obține un permis de conducere românesc, trebuie să aveți un act de identitate românesc și următoarele documente:

  • Cerere de schimb de drepturi
  • Chitanță de plată a taxei de stat
  • Certificat medical
  • Permis de conducere existent

Pachetul de documente pregătit trebuie depus personal sau prin intermediul unui avocat prin procură.

Aceasta este o listă a documentelor primare necesare. Acesta poate fi modificat în funcție de cerințele birourilor rutiere locale. Desigur, documentele într-o limbă străină necesită o traducere notarială. Toate comunicările cu angajații departamentului au loc exclusiv în limba română.

Conform legii, nu puteți avea mai multe permise de conducere. Prin trimiterea unei cereri și a unui pachet de documente, vă veți pierde vechile drepturi. În schimb, puteți obține un permis de conducere temporar.

Termenul pentru obținerea unui permis de conducere românesc depinde de locul specific de înregistrare a documentelor. Acest lucru trebuie luat în considerare dacă urmează să vizitați alte țări. Permisul de conducere temporar va fi valabil numai pe teritoriul României.

Avantajele unui permis de conducere românesc

Astăzi, libera circulație în întreaga lume este strâns legată de un astfel de document ca permisul de conducere. În majoritatea cazurilor, obținerea unui permis de conducere românesc, considerat internațional, rezolvă o serie de probleme și prezintă o serie de avantaje:

  • Libera circulație în Uniunea Europena și in alte țări ale lumii.
  • Posibilitatea obținerii sau prelucrării unor documente.
  • Drepturile pot fi echivalentul unei cărți de identitate.

Un permis de conducere emis de un stat membru al UE este recunoscut în Europa și poate fi utilizat atât timp cât este valabil. Dacă nu sunteți cetățean al UE, în majoritatea cazurilor veți putea conduce vehicule dacă aveți o licență națională recunoscută la nivel internațional, dar vi se pot aplica anumite restricții.

Dacă doriți să obțineți un permis de conducere românesc într-un timp scurt, fără dificultăți și stres, puteți contacta firma de avocatură „Deleanu Ruslan”. Vom furniza sprijinul necesar în procedura de înlocuire a drepturilor existente și în alte chestiuni.

Cum să obțineți un permis de conducere romanesc fără examene? (RU)