Avocat Deleanu: Cetatenii romani din afara granitelor se pot vaccina in Romania

Avocat Deleanu: Cetatenii romani din afara granitelor se pot vaccina in Romania

Cetățenii români din afara granițelor României se pot înscrie pe platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro/ și se pot vaccina în centrele de vaccinare de pe teritoriul României, în funcție de locurile disponibile.

De această facilitate beneficiază toți cetățenii români, fie că au domiciliul în țară sau în străinătate, precum și cetățenii români din diaspora și persoanele cu dublă cetățenie, cu condiția ca una dintre cetățenii să fie română. În ceea ce privește cetățenii români din Republica Moldova și Ucraina, se pot vaccina în România atât cei care au un buletin românesc, cât și cei care dețin un pașaport românesc cu domiciliul în Republica Moldova sau Ucraina.

În același timp, și cetățenii străini cu drept de rezidență în România, fie că muncesc sau studiază în România, se pot programa pe platforma de vaccinare folosind Codul Numeric Personal format din 13 cifre care apare pe toate documentele de ședere temporară.

Înscrierea pe platforma de vaccinare se face pe linkul următor, https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login folosind Codul Numeric Personal iar după realizarea contului se poate face programarea vaccinării în funcție de locurile disponibile în platformă la centrul de vaccinare dorit.

În România, pe 15 martie a început faza a treia de vaccinare anti Covid-19, pentru toți cetățenii cu vârsta peste 16 ani, iar începând cu 16 aprilie vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) se poate face direct în centrele disponibile, fără programare inițială. Din luna mai se preconizează că și vaccinarea cu vaccinurile Pfizer și Moderna va fi disponibilă direct în anumite centre, fără programare prealabilă, în funcție de capacitatea centrului și de dozele disponibile, precum și în funcție de campaniile de vaccinare inițiate, fie că sunt organizate sub formă de maratoane de vaccinare sau centre de vaccinare drive through.

Primul maraton al vaccinării cu doze Pfizer și vaccinare fără programare a avut loc la Timișoara, timp de trei zile și trei nopți, în perioada 23 – 26 aprilie. Urmează Maratonul Vaccinării de la București ce va fi organizat în perioada 7-9 mai. La vaccinare vor putea participa toți cetățenii români, cu vârsta peste 16 ani, cu condiția să aibă un CNP valid și cetățenii străini cu drept de rezidență în România.

În același timp, primele două centre de vaccinare drive through au fost deschise pe 23 aprilie la Deva și respectiv, pe 26 aprilie, la Cluj-Napoca. Vaccinarea în aceste centre se realizează direct, fără programare, cu doze Pfizer. Pe 30 aprilie urmează să se deschidă și primul centru de vaccinare drive through din București, urmând ca vaccinarea să fie disponibilă tuturor cetățenilor cu vârsta peste 16 ani, români și străini cu drept de rezidență în România, fără programare prealabilă.

Material realizat de avocat Ruslan Deleanu

Despre avocat Ruslan Deleanu

Cabinetul de avocat Deleanu Ruslan asigură asistență și reprezentare juridică de peste 10 ani în domeniul dobândirii/redobândirii cetățeniei Române, recunoașterii pe teritoriul României a hotărârilor judecătorești pronunțate în străinătate, transcrierea actelor de stare civilă, schimbarea numelui pe cale administrativă, înscrierea mențiunilor privind căsătoria și divorțul/decesul, apostilare/ supralegalizare acte, echivalare/ recunoaștere diplome de studii, preschimbarea permiselor auto străine.

De asemenea, cabinetul asigură asistență și reprezentare juridică în materie de contencios administrativ, penal, civil, comercial, în domeniul imigrației – obținerea permiselor de ședere temporară sau permanentă, de reîntregire a familiei, a autorizației de muncă.

Contact

Cabinetul de avocat Deleanu Ruslan
București, sector 1, Str. Căderea Bastiliei Nr. 41
Telefon: +40 722 172929
Fax: +40 31 1070972
Email: office@avocatdeleanu.ro
www.avocatdeleanu.ro