Cum poate un strain sa obtina cetatenia romana?

Cum poate un strain sa obtina cetatenia romana?

Pentru a vă simți confortabil și a vă bucura de toate drepturile unui stat străin, trebuie să obțineți cetățenia țării în care urmează să trăiți.

Cetățenia română vă permite să trăiți și să vă deplasați în întreaga Uniune Europeană și vă deschide porțile către alte țări. Prin urmare, numărul persoanelor care doresc să emigreze în România crește în fiecare an.

Toată lumea înțelege că procesul de obținere a cetățeniei necesită timp. Mai mult, poate fi obositor, mai ales dacă nu cunoașteți toate nuanțele procesului de obținere a cetățeniei române. Folosiți surse fiabile de informații și contactați profesioniști reali din domeniul dvs. dacă doriți ca procesul de obținere a cetățeniei să se desfășoare rapid și fără obstacole.

Legislația română reglementează strict categoriile de persoane eligibile pentru cetățenie.

Cum poate un strain să obțină cetățenia română? De fapt, există mai multe opțiuni oficiale:

 • Casatoria
 • Adopție sau adopție
 • Repatriere
 • Cetățenie prin investiție

Dacă ați locuit legal în România timp de opt ani sau mai mult și vorbiți românește, puteți obține legal cetățenia română. Termenul este redus la cinci ani dacă sunteți căsătorit legal cu un român sau român.

 • Un pachet de documente de bază necesare pentru depunere
 • Copie pașaport
 • Certificatele de căsătorie
 • Copie a cărții de muncă
 • Copie carte de identitate militară
 • Certificat de eliberare a poliției din Rusia și România
 • Alte acte originale și copii ale documentelor de stare civilă

Aflați lista completă a documentelor și cerințele suplimentare la locul depunerii.

Obținerea oficială a cetățeniei române pentru un strain poate fi o procedură destul de dificilă, dar nu pentru toată lumea. Persoanele care locuiau pe teritoriul Moldovei și parțial Ucrainei înainte de 1940, precum și descendenții lor – copii și nepoți, au posibilitatea de a obține (de fapt restabili) cetățenia română într-un timp relativ scurt.

În acest caz, trebuie să aplicați la cea mai apropiată ambasadă a României cu o cerere de cetățenie. Cererea trebuie să includă numele dvs., adresa de domiciliu, data și locul nașterii.

Trebuie să strangeti un pachet de documente necesare. Principalele sunt documente ale rudelor care au fost cetățeni ai României înainte de 1940 sau s-au născut pe teritoriul său în acel moment. Cu alte cuvinte, trebuie să furnizați dovezi legale că aveți „rădăcini românești”.

Cetățenii Federației Ruse trebuie să solicite cetățenia la consulatele generale sau la ambasada României. De asemenea, pot solicita luarea în considerare în București și în unele orașe românești dacă sunt prezenți personal în țară.

Dacă se ia o decizie pozitivă, vi se va cere să depuneți un jurământ. După aceea, veți deveni cetățean al României.

Dacă puneți întrebarea: „Cât costă obținerea cetățeniei române?”, Atunci nu există un răspuns clar.

Costul total al tuturor etapelor de obținere a cetățeniei este calculat separat pentru fiecare persoană (familie). Depinde de costul serviciilor companiilor specializate în obținerea cetățeniei UE (dacă le-ați utilizat), de numărul de călătorii în România și de costul procesării / restaurării documentelor.